Dette kan du, mand som kvinde, få ud af bækkenbundstræning

Bækkenbunden kan måske være et emne, der ofte forbindelse med kvinders underliv, og derfor synes bækkenbundstræning måske også at være noget, der relatere sig mest til kvinder. Men der er mange universale gener, der kan udbedres ved bækkenbundstræning og nogle af disse kan du lære lidt mere om i det følgende. 


Træning af bækkenbunden kan give dig bedre kropsbevidsthed

Når vi lærer at træne vores muskler, der kender du måske fra styrketræningen, så er noget af det første der kan ske, at vores nervebaner bliver forbedret, hvilket styrker forbindelse mellem vores hjerner og de muskler vi træner. Det betyder altså at vi bedre, ved hjernens kraft, kan kontrollere de muskler vi ønsker. Og det gælder også når du træner din bækkenbund. Bækkenbunden er relateret til mange vitale dele af vores helt primitive liv. Og en svag bækkenbund eller dårlig kontrol af denne, kan altså være uhensigtsmæssig og måske i det hele taget også være utroligt træls.  

Døjer du for eksempel med besvær med at komme af med afføring eller oplever du smerter under samleje, så kan træning af bækkenbunden måske afhjælpe nogle af disse symptomer – blot fordi du får bedre kontrol over dine muskler i bækkenbunden. 


Få hjælp til rettelig træning af bækkenbunden med en fysioterapeut

Hvis det lyder en smule uoverskueligt, eller måske endda helt umuligt for, hvordan træner du lige din bækkenbund? Så kan du blandt andet finde fysioterapi behandling i Herning, hvor de har bækkenbundstræning for mænd og kvinder. På den måde kan du få de rette værktøjer og øvelser til at komme godt i gang med træningen på en god måde.  Og det kan selvfølgelig være afgørende for, hvilke resultater du da kan høste af din træning, og måske med hvilken hastighed du vil kunne mærke dem. Hvis det måske er noget for dig, så se blot at komme i gang.