Sådan kan du komme godt i gang med løbetræning

Vi har måske alle sammen en vision om at komme i god nok form til, at den løbetur bliver et nydelsesmoment fremfor noget der føles som en kamp mellem liv og død. Og der er jo ikke andet at gøre en at snøre løbeskoene og komme i gang. Derfor er der her nogle tips til, hvordan du komme godt i gang med dit løb. 


Følg en plan til dit niveau

Når det kommer til træning, har vi måske alle oplevet en bølge af motivation ramme, hvor vi bare har lyst til at give den hele armen til hver træning og producere nogle gode resultater. Men efter lidt tid, så forsvinder denne motivation og dertil måske også lysten og ambitionen om at forbedre sig gennem træning, og det er måske der det ofte går, for uden motivation, hvad skal så få dig ud af døren og afsted på landevejens asfalt? Svaret hedder disciplin, og det kan du potentielt give dig selv bedre mulighed for at styrke ved brug af en plan. Med en plan, kan du nemt visualisere, hvad der skal ske, og overskue det, såvel som du har et fast grundlag for hvad du skal i din løbetræning fremfor du udleder det baseret på din lyst - som jo kan forsvinde. 

Med denne plan kan du endvidere sikre, at du ikke overtræner og løber over dit niveau, da det klart kan medføre skader og lignende.


De rigtige løbesko

Noget andet du også kan finde de rette løbesko til din anatomi og biomekanik. Det for eksempel være at du har brug for de bedste løbesko til hælspore, da de bedste løbesko til hælspore måske kan aflaste denne skade. Foruden de bedste løbesko til hælspore kan du også finde de bedste sko til hælspore, så du i din hverdag også kan aflaste skaden og måske udbedre den løbende.