Alt du skal vide om mundhygiejne

De fleste har prøvet det. Man ligger i stolen hos tandlægen, og får forklaret vigtigheden i at huske at børste sin tænder flere gange om dagen, og at man er en værre tand-synder hvis ikke man får brugt tandtråd. De fleste tager let på det, måske fordi det er svært at vide præcis hvorfor det egentlig er vigtigt? Herunder får du forklaringer på de forskellige tandplejemuligheder du selv kan foretage, og hvorfor det er fordelagtigt at give sig i kast med!

Almindelig tandbørstning

Når der nævnes tand- og mundhygiejne, vil de fleste tænke på børstning af tænder. Helt fra man har været lille, har de fleste lært, at man skal børste tænder hver morgen og aften, og senere hen er det måske blevet nævnt, at det også ville være godt at børste efter hvert måltid generelt. Tandbørstning skal ske for at holde bakterier væk fra både tænder og tandkød, da fravær af dette ellers kan skabe tandkødsbetændelse, som kan være ganske ubehageligt.

Mellemrumsbørster

En supplerende mulighed til almindelig tandbørstning, er brug af mellemrumsbørster, som er designet til at kunne rengøre mellem tænderne – præcis der hvor en tandbørste alene ikke kan nå. Mellemrumsbørster er især gode til at fjerne og forebygge plak på tænderne. Plak er defineret som bakteriebelægninger på tænderne, og opstår i særdeleshed mellem tænderne, hvor normale tandbørster ikke kan nå. Når man udvælger mellemrumsbørster, er det vigtigt at vide, at nogle skal bruge mere end en størrelse.

Tandtråd

Lidt i samme stil som mellemrumsbørster, bruges tandtråd til at nå områder i munden som tandbørsten ikke kan. Tandtråd kan især bruges, hvis man er typen, der har meget tætsiddende tænder, men en ting skal man tage med sig i overvejelserne ved brug af tandtråd. Mange har svært ved at anvende tandtråd korrekt, og her kan man med fordel få ens tandlæge til at forklare og vise, hvordan det skal gøres ordentligt.

Nyeste artikler

Økologisk fritidstøj i mange farver

Økologisk fritidstøj i mange farver

Trænings- og joggingtøj og andet sportstøj er uhyre populært – også blandt dem, der kun interesserer sig for sport, hvis det kan ses fra sofaen. De fleste kan lide den afslappede og komfortable stil og benytter det i den uformelle dagligdag. Grænsen mellem det...

Sådan kan du komme godt i gang med løbetræning

Sådan kan du komme godt i gang med løbetræning

Vi har måske alle sammen en vision om at komme i god nok form til, at den løbetur bliver et nydelsesmoment fremfor noget der føles som en kamp mellem liv og død. Og der er jo ikke andet at gøre en at snøre løbeskoene og komme i gang. Derfor er der her nogle tips til,...