Bekymret for dit helbred?

At være bekymret for sit helbred er både ganske almindeligt og yderst reelt. Vi vil alle sammen gerne passe godt på os selv og vores krop. Oplysning om sundhed har aldrig været nemmere tilgængeligt end i den digitale tidsalder – lige så vel kan det være særligt uoverskueligt, og med fare for at selvdiagnosticere sig med noget, man ikke fejler, har vi stadig brug for at blive konsulteret hos en lægefaglig person.

Hvis du er bekymret for, om du har brug for et tjek hos lægen, er der blot at få ringet, men savner du en bredere kontrol over din sundhed, kan du læse med for tips her.

Tjek dig selv

Jo ældre man bliver, jo større bliver diverse risici for at udvikle sygdomme. Det er dog ikke noget, man skal gå at bekymre sig om dagligt – fylder din bekymring så meget, bør du få en konsultation hos din læge, så I i fællesskab kan få afkræftet dine bekymringer.

Hvis du allerede har været til konsultation hos din læge, men fortsat er bekymret, kan du tjekke dig selv. Er du disponeret for kræft i brystet eller i prostata, kan din læge give dig viden om, hvordan du kan tjekke dig selv. Vil du gerne holde særligt øje med din krop, kan du sågar få foretaget en mr scanning uden henvisning.

Tag dine symptomer seriøst

Det er altid en god idé at følge råd om kost og sundhed, hvis du vil gøre dit for at sikre dig et godt helbred og en rask krop. Til gengæld bør du aldrig tøve med at tage til lægen, hvis du oplever symptomer på sygdom. Sørger du for at tjekke dig selv, vil du efterhånden være bekendt med din krop, hvordan den føles og derfor også, hvad der er normalt. Støder du på knuder, knopper eller andet, der ikke har været der før, har du et sikkert grundlag for at udtrykke bekymring til konsultation over for din læge.

Husk, at det altid er bedre at tage til lægen en gang for meget. Du er altid i din gode ret til at insistere på din egen sundhed. Hold kroppen godt i gang med sund kost og regelmæssig motion, og gør det til en vane at tjekke din krop. Ligeledes bør du altid tage til regelmæssige tjek efter aftale med din læge, så et muligt tegn på sygdom ikke går ubemærket hen.

Tag dit helbred seriøst – det skylder du dig selv.