Derfor er det vigtigt at have sejlertøj
Uanset om du er en erfaren sejler eller skal til at sejle for første gang, er det vigtigt at huske, at det tøj, du har på, kan være afgørende for din sejleroplevelse. Især på lange sejladser er det vigtigt at have det rigtige tøj på for at holde sig komfortabel og sikker. Lad os se på, hvad du bør overveje, når du vælger, hvad du skal have på, mens du sejler.

Det rigtige stof er vigtigt i sejlertøj

Når du vælger tøj til sejlads, skal du vælge stoffer, der er lette, åndbare og hurtigtørrende. Dette vil hjælpe dig med at holde dig kølig på varme dage og varm på kølige dage. Naturfibre som bomuld og linned er ideelle, fordi de er lette og åndbare. Disse materialer har dog en tendens til at absorbere mere vand end syntetiske stoffer som nylon og polyester, så hvis du planlægger en længere rejse i koldt vejr, skal du sørge for at vælge tøj med syntetiske fiberblandinger for at bevare varmen maksimalt.

Lagdeling af dit sejlertøj

Lagdeling er nøglen, når du skal klæde dig på til en dag på havet. Start med et basislag af letvægtsmateriale som merinould eller blot en simpel t-shirt, der ligger godt til mod huden. Grundlaget vil hjælpe med at transportere fugt fra sved væk og holde din kropstemperatur reguleret under skiftende forhold. Tilføj derefter nogle mellemlag (f.eks. trøjer, hættetrøjer og jakker) afhængigt af vejrforholdene den pågældende dag. Til sidst skal du afslutte med et yderlag som f.eks. en vandtæt frakke eller jakke, der holder dig tør i vådt vejr, men som også tillader din kropsvarme at slippe ud, når det er nødvendigt.

Beskyttelsesudstyr

Beskyttelsesudstyr er en vigtig del af enhver sømandsgarderobe, uanset om du skal ud på en kort sejlads eller en længere tur rundt om jorden. Et par gode solbriller beskytter dine øjne mod UV-stråler og giver samtidig et bedre udsyn, når du scanner horisonten for potentielle farer som f.eks. klipper eller andre fartøjer. En hat er også vigtig – den giver ikke kun solbeskyttelse, men kan også holde regn væk fra dit ansigt i vådt vejr. Hvis det bliver for varmt udenfor, skal du blot lægge din hat i blød i koldt vand, før du tager den på igen – på den måde kan du holde dig kølig i timevis! Glem desuden ikke beskyttelsesbeklædning som redningsveste og vandtætte sko – disse ting er måske ikke på mode, men de kan redde dit liv i en nødsituation!
Det er vigtigt at huske, at det, vi har på, har en betydelig indflydelse på vores komfortniveau, når vi sejler – især på længere sejladser, hvor vejret kan ændre sig hurtigt og uventet! Ved at vælge lette stoffer, der transporterer fugt væk, lægge forskellige stykker tøj i lag efter skiftende temperaturer og bære beskyttelsesudstyr som hatte og solbriller, når det er nødvendigt – kan sejlere sikre, at de har alt, hvad de behøver for at være sikre og komfortable under hele rejsen! Så uanset hvor langt eller kort dit næste sejlereventyr er – sørg for at have det rigtige tøj pakket, inden du sætter sejl!
God sejlads!

Nyeste artikler

Økologisk fritidstøj i mange farver

Økologisk fritidstøj i mange farver

Trænings- og joggingtøj og andet sportstøj er uhyre populært – også blandt dem, der kun interesserer sig for sport, hvis det kan ses fra sofaen. De fleste kan lide den afslappede og komfortable stil og benytter det i den uformelle dagligdag. Grænsen mellem det...

Sådan kan du komme godt i gang med løbetræning

Sådan kan du komme godt i gang med løbetræning

Vi har måske alle sammen en vision om at komme i god nok form til, at den løbetur bliver et nydelsesmoment fremfor noget der føles som en kamp mellem liv og død. Og der er jo ikke andet at gøre en at snøre løbeskoene og komme i gang. Derfor er der her nogle tips til,...