Endagslinser – noget for dig?

Dit syn er nedsat nok til, at du har brug for enten briller eller kontaktlinser. Måske har du aldrig prøvet det sidstnævnte før, eller måske har du bare lyst til at prøve nogle nye former for kontaktlinser? Så kan det være at endagslinser er lige noget for dig. For at finde ud af både hvordan de bruges, og hvad fordelen er ved at skaffe sig endagslinser, kan du læse med videre her.

Vælg de rigtige

Først og fremmest er det uhyre vigtigt, at du vælger dig de helt rigtige endagslinser – der findes nemlig mange forskellige slags, og det kan være en smule overvældende at skulle vælge imellem dem. Her finder du en uddybende forklaring på en masse forskellige endagslinser, men lige meget hvad er det dig kun til gavn at tale med din optiker også.

Sådan bruger du dem

Endagslinser er meget som navnet hentyder det, en type kontaktlinser som bruges hver dag. Linserne bruges kun en enkelt gang, og kræver modsat andre kontaktlinser ingen rengøring eller vedligeholdelse. Generelt set er endagslinser designet til at være mere behagelige for forbrugeren, og når linserne kun benyttes en gang, sænkes der ovenikøbet risiko for at få infektion.

Fordelene ved endagslinser

Hvorfor overhovedet skifte, hvis man egentlig er glad nok for det man har nu? Hvis man er typen der bruger kontaktlinser normalt vil risikoen for infektion blive mindre, i takt med at hygiejnen bliver bedre. Har man ikke sprunget ud i kontaktlinser endnu, men blot bruger briller, vil endagslinser være med til at give en større frihed til at vælge selv. Ved nogle ting, som eksempelvis sport, arrangementer og lignende, kan det være virkelig rart at have mulighed for at lægge brillerne på hylden, uden at miste synet helt. Med kontaktlinser, og mere specifikt endagslinser, får man, på en og samme tid, denne fordel samt bekvemmeligheden i et par linser, der ikke kræver det helt store.