Er du komfortabel nok i din seng?

Der kan være mange grunde til at være ekstra omhyggelig ved udvælgelsen af den helt rette seng, og derfor kan det være en rigtig god ide at sætte sig grundigt ind i fordele og ulemper, for på den måde at finde en seng med den helt rette støtte.

Elevationssenge med mange muligheder

En type af de senge, som man med fordel kan sende øjne efter, er elevationssengen. Det kan nemlig give mulighed for at justere og ændre sengedelene i højden. På den måde kan man ændre sengen fra et dejligt læsespot med lidt højere ryg og til et sted, hvor benene kan løftes op til god restitution efter træning og tilbage til at være en behagelig og lige seng. Hvis du går på udkig efter de bedste elevationssenge, så er der altså meget at vælge imellem, og dermed god mulighed for at få indsnævret mulighederne, så de matcher dine præferencer. De fås i mange layouts og stile, og derfor er der også god mulighed for, at du finder noget, som stilmæssigt også passer ind i resten af dit hjem.

Det simple og elegante

Andre gange kan det være en gave at gå lidt ned i kompleksitet og holde det simpelt, så hvis din stil og din smag er til det, så kan du også overveje, om det, du kalder en seng, i virkeligheden bare skal være en madras tættere på gulvet. Hvis du får sat det op på den rette måde, måske med planter og bøger tæt omkring, så kan madrassen på gulvet blive et smukt tilflugtssted, hvor søvnen har særpas. Det kan godt komme til at lyde for useriøst, men hvis du er vant til altid at skulle gå “op i seng”, så kan det til forveksling være en befrielse bare at kaste sig ned “på gulvet”. Hvis du samtidig leder efter plads, så er madrassen endnu en mulighed for at spare selve sengen væk til opbevaring eller bare mere luft, som også kan være en stor mangelvare i mange boliger.

Søvnen som gulerod

Når du kigger efter en god seng, så er der altså mere end bare lige æstetik og fordele på spil. Du bruger sandsynligvis mange timer i din seng, og det har i mange tilfælde også noget at skulle have sagt med, hvor godt du kommer til at sove. Og søvnen vil vi helst ikke være foruden. Derfor er der vigtige overvejelser på spil.