Få mere overskud med cryosauna

Har du nogensinde prøvet at være en tur i cryosauna? Det er ikke ligefrem det samme, som hvis du hopper i et dampbad nede i den lokale svømmehal – faktisk næsten det modsatte. Med cryosaunaen er der tale om en behandlingsform, der er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og som altså faktisk kan give nogle rent kropslige resultater, der kan være til din fordel. Forskningen viser desuden, at cryosauna kan have rigtig gode effekter, hvis du er sportsudøver.

Cryobehandling gør din restitution hurtigere efter træning. Hvis du dyrker sport på højt niveau og gerne vil kunne udnytte din krop bedst muligt, kan det altså være, det er noget af det, du skal eksperimentere med. En ting er, at det kan fungere behandlende og forkorte restitutionen, men det kan faktisk også virke forebyggende, og der er blandt andet tegn på, at det kan være med til at forebygge overbelastningsskader.

Hvordan fungerer behandlingen

Cryobehandling fungerer ved, at din krop udsættes for et kuldechok. Du vil være i temperaturer ned til minus 140 grader i op til tre minutter, hvorefter du vender tilbage til normal kropstemperatur. Det er dette chok, der virkelig er med til at sætte nogle processer i gang i kroppen, så den selv kan arbejde på at restituere bedre.

Hvis du døjer med træthed, kan det også være denne vej fremad. Der er flere, der generelt oplever en følelse af energi og overskud efter behandlinger med cryosauna. For at komme ind i en god rytme og vænne kroppen til behandlingerne, anbefales det i starten, at du får behandlinger en til to gange i ugen, hvorefter I kan tilpasse det, så det passer til dine behov og ind i dit skema. Du kan eventuelt få en snak med personale på klinikken om dine tanker, så du kan få svar på de spørgsmål, du eventuelt måtte have.