Graviditet – en rejse, som er ikke er lig noget andet

Graviditet er noget helt specielt, og det er fuldstændigt ulig alt andet i verden – og samtidig er ingen graviditeter ens. For de fleste er en ønsket graviditet en kilde til en helt speciel glæde, men for nogen er det en kilde til sorg eller bekymring. Lige meget hvad følelsen er, kan der være grund til, at man ønsker at få foretaget ekstra scanninger eller, at man ønsker scanninger, hvor man kan have hele familien med. Hos scanningsklinik København er der mulighed for netop dette, og du kan følge din graviditet tæt i trygge omgivelser.

Sådan holder du dig sund under graviditeten

Det har alle dage været vigtigt at holde sig sund, og under en graviditet er det om noget vigtigt, når man er i gang med at gro et lille liv med sin krop. Man kommer langt ved at spise sundt og varieret også under en graviditet, men man skal også huske at supplere med folsyre, jern, vitamin D og eventuelt kalk, og man skal undgå at indtage for meget koffein. Derudover er der også nogle fødevarer, man helt skal undgå, som rovfisk, råt kød, lever og nogen oste. Man skal lytte til sin krop, og hvad den har brug for i forhold til, hvor meget man skal spise, og hvad man har lyst til, men det er en god idé både for ens egen – og det spirrende liv, man har i mavens – helbred, at man spiser modereret og sundt, selvfølgelig med plads til både sødt og fedt, når behovet melder sig. 

Derudover er det fornuftigt at dyrke motion, så man bevarer sin styrke i kroppen og forbereder sig på den store fysiske proces, man gennemgår, og den proces man skal igennem under og efter fødslen. Det er en god idé at træne sin bækkenbund, for at undgå problemer med inkontinens, samt de skrå mavemuskler undervejs, for at undgå persisterende adskilte mavemuskler efter fødslen. Har lægen angivet andet, er det selvfølgelig de rammer, der skal følges.

Forberedelser i tiden op til

At få et barn er en stor omvæltning i et hvert liv. Er man to, er det en god idé at forventningsafstemme og tale om børneopdragelse og andre ønsker og præferencer, inden at man står i et stort søvnunderskud og med et grædende spædbarn. Det er desuden også vigtigt at tage tid til at nyde hinanden – tiden før børn får man aldrig igen, og det er derfor en god idé at nyde den, imens man kan, inden at familien bliver udvidet, og I starter på et nyt, smukt kapitel sammen.

Nyeste artikler

Økologisk fritidstøj i mange farver

Økologisk fritidstøj i mange farver

Trænings- og joggingtøj og andet sportstøj er uhyre populært – også blandt dem, der kun interesserer sig for sport, hvis det kan ses fra sofaen. De fleste kan lide den afslappede og komfortable stil og benytter det i den uformelle dagligdag. Grænsen mellem det...

Sådan kan du komme godt i gang med løbetræning

Sådan kan du komme godt i gang med løbetræning

Vi har måske alle sammen en vision om at komme i god nok form til, at den løbetur bliver et nydelsesmoment fremfor noget der føles som en kamp mellem liv og død. Og der er jo ikke andet at gøre en at snøre løbeskoene og komme i gang. Derfor er der her nogle tips til,...