Har du smerter i dine muskler eller led? Læs med her

Massevis af mennesker verden over kæmper dagligt med smerter i deres muskler og led. Mange lever en anstrengende hverdag, hvor de ikke får passet ordentligt på deres krop. Derudover er det en del af ganske almindelig aldring at opleve smerter i muskler og led. Her kan du læse om, hvordan du behandler dem.

Bliv behandlet af en kiropraktor

Det er langt fra altid, at du selv kan gøre den største forskel. Tiden gør ofte en stor forskel. Det er dog ikke altid, at du bare kan væbne dig med tålmodighed, hvis smerterne er for generende. En af dine behandlingsmuligheder ved for eksempel nakke- eller rygsmerter er en kiropraktor. Ved en kiropraktor manipulationsbehandles de ramte områder.

Dette kan du gøre ved rygsmerter

Oplever du rygsmerter, og vil du forsøge at klare dig igennem på egen hånd? Så handler det om at forsøge at være aktiv, selvom det føles modstridende, når det indimellem intensiverer smerterne. Forsømmer du at holde din krop i gang på trods af smerterne, bliver det sandsynligvis blot endnu sværere at komme i bevægelse igen senere hen.

Den bedste behandling mod rygsmerter er ofte forebyggelse. Det er selvfølgelig for sent, når de først er kommet. Er de tilbagevendende, er der dog en stor chance for, at det vil hjælpe at træne ryggen op. Tag i fitness et par gange i ugen, eller lav rygøvelser derhjemme, for at opbygge en mindre sårbar rygmuskulatur.

Sådan lindrer du selv akutte smerter

Opstår der hold i ryggen eller akutte nakkesmerter, er det bedste middel en ispose. Det lindrer straks. Derefter kan du komme dig fysisk ved at bevæge dig, når det værste er overstået. Hold i ryggen kan gøre dig sengeliggende i nogle dage. I den situation er det optimalt at tage til læge, kiropraktor eller fysioterapeut og blive vejledt samt behandlet, når du er parat.