Hold tænderne sunde, raske og skinnende med en tandrensning

Går du i motionscenter for at holde din krop sund og rask? Spiser du varieret og planterigt af samme årsager? Selvom du gerne vil yde en indsats for dit helbred, er der nogle ganske særlige dele på kroppen, der er mindst lige så vigtige at holde sunde og raske: netop dine tænder.

Når det kommer til dine tænder skal de være stærke, sunde og kunne tygge igennem. Ligeledes er tænderne vigtige i forhold til din talefunktion, og dét at kunne artikulere korrekt. Endvidere er det for de fleste mennesker vigtigt, at tændernes udseende er flotte og smukke.

Derfor er det rigtig vigtigt, at du passer godt på dem, og sørger for at besøge din tandlæge i hvert fald årligt. Læs mere her om, hvad landets tandlægeklinikker, såsom Din Tandlæge i Roskilde, anbefaler og bl.a. kan gøre for dig og dine tænder.

Tandeftersyn

Som udgangspunkt bør du få foretaget et tandeftersyn mindst én gang om året. Med et tandeftersyn får du en forebyggende behandling, hvor tandlægerne eksempelvis kigger på om du har huller i tænderne, betændelser eller andre lignende sygdomme i munden. Det er også en oplagt mulighed for du og din tandlæge at snakke om, hvordan du bedst plejer dine tænder og holder dem sunde og raske.

Book allerede en tid til næste gang, den dag du er til tandeftersyn, så der ikke bliver bøvl med at finde en tid, når det endeligt nærmer sig.

Tandrensning

Når du hos tandlægen får foretaget en tandrensning, sørger tandlægerne for grundigt at rense dine tænder for tandsten, som ellers senere hen kan føre til huller i tænderne. Det kan være en god idé at få foretaget en tandrensning cirka hvert halve til hele år, men det afhænger af dine tænders tilstand, og i hvor høj grad din mundhygiejne giver pote.

Må dine tænder holde sig sunde, raske og skinnende!