Husk at holde øje med blodtrykket

Til hverdag kan man glemme det, men det er vigtigt at holde øje med sin sundhed og sit generelle ve og vel. Et af dit sundhedsaspekter, som man bør være opmærksom på, er blodtrykket. Det er vigtigt en gang imellem at tjekke, om dit blodtryk er for lavt, for højt eller befinder sig inden for normalområdet, og det kan du nemt gøre ved at investere i en blodtryksmåler. Det er sætligt en god idé at investere i en blodtryksmåler, hvid du allerede ved, at du har problemer med blodtrykket. Så kan du tit og ofte lige tjekke efter, om alt er, som det skal være.

Find en blodtryksmåler, der er nem at bruge

Mange blodtryksmålere er forholdsvis simple at anvende. De fleste målinger sker ved, at et bånd bindes om overarmen, og sådan tjekker maskinen, om dit blodtryk er, som det skal være. Tit og ofte kan du ikke selv mærke, om dit blodtryk er for højt eller for lavt, men så er det heldigt, at måleren kan gøre det for dig. Måleren giver et indblik i, om noget er galt, og dette er vigtigt at finde ud af, for både for højt og for lavt blodtryk kan have alvorlige konsekvenser og øger risikoen for bestemte sygdomme.

Hvad kan du selv gøre for at holde dit blodtryk stabilt?

Forhøjet blodtryk er som sådan ikke en sjældenhed, for langt de fleste mennesker får forhøjet blodtryk med alderen. Dog forhøjes nogle mennesker blodtryk mere og tidligere end andres. Det gælder for eksempel folk med diabetes eller som et resultat af overvægt. Generelt er det en huskeregel, at det at passe på sin vægt og sundhed generelt også har betydning for blodtrykket. Sund kost, motion, bevidsthed om dit alkoholforbrug og rygning er altså et sted at tage fat, hvis du ønsker at forebygge udsving i dit blodtryk.

Nyeste artikler

Økologisk fritidstøj i mange farver

Økologisk fritidstøj i mange farver

Trænings- og joggingtøj og andet sportstøj er uhyre populært – også blandt dem, der kun interesserer sig for sport, hvis det kan ses fra sofaen. De fleste kan lide den afslappede og komfortable stil og benytter det i den uformelle dagligdag. Grænsen mellem det...

Sådan kan du komme godt i gang med løbetræning

Sådan kan du komme godt i gang med løbetræning

Vi har måske alle sammen en vision om at komme i god nok form til, at den løbetur bliver et nydelsesmoment fremfor noget der føles som en kamp mellem liv og død. Og der er jo ikke andet at gøre en at snøre løbeskoene og komme i gang. Derfor er der her nogle tips til,...