Hvad er fysiurgisk massage og hvilke fordele har det?

Det er massage som er en terapeutisk behandling, som anvender forskellige former for tryk og manipulationsteknikker for at lindre spændinger og smerter i musklerne. Det er en populær behandlingsform blandt idrætsudøvere, da fysiurgisk massage er effektiv til at lindre ømhed efter en hård træning eller en sport skade. Men denne form for massage er også en rigtig god behandlingsform for almindelige mennesker, der har spændinger i kroppen på grund af stress, dårlig arbejdsstilling eller en stillesiddende livsstil. I denne artikel vil du læse om, hvad det er. Hvis du er interesseret, kan f.eks. få denne behandling i fysiurgisk massage København.

Hvad er fysiurgisk massage?

Det er en terapeutisk massageform, der blev udviklet i Danmark i 1920’erne. Ordet “fysiurgi” kommer fra græsk og betyder “fysisk behandling”. Det er en dybdegående massage, der sigter efter at løsne op for spændinger og arbejde med muskulaturens bindevæv. Behandlingen tager udgangspunkt i kroppens anatomiske strukturer og tager højde for muskelsvagheder og ubalancer. En fysiurgisk massage kan være både afslappende og smertefuld, da massøren arbejder med at frigøre muskelspændinger og øge blodgennemstrømningen i området.

Hvordan fungerer fysiurgisk massage?

Det fungerer ved at massøren anvender forskellige former for tryk og manipulationsteknikker på kroppens bløde væv. Massøren kan anvende forskellige teknikker, såsom petrissage, forkalkning, fræsning eller triggerpunktsmassage. Disse teknikker sigter alle mod at øge blodgennemstrømningen og løsne op for spændinger og knuder i musklerne og bindevævet. Massøren vil typisk også arbejde på at strække musklerne ud, så de får mere bevægelsesfrihed. Denne massage involverer typisk manipulering af hele kroppen, og massøren vil også tage højde for eventuelle ubalancer eller skævheder i kroppen.

Hvilke fordele er der ved at få denne form for massage?

Der er mange fordele ved at få en denne massage. En af de mest åbenlyse fordele er, at det kan hjælpe med at lindre ømhed og smerter i musklerne. Dette gælder både for idrætsudøvere, der har fået en skade eller har trænet hårdt, og for mennesker, der har spændinger i kroppen på grund af en stillesiddende livsstil eller stress. Denne form for massage kan også hjælpe med at øge blodgennemstrømningen i kroppen, hvilket kan reducere inflammation og øge kroppens tilførsel af næringsstoffer og ilt. Endelig kan det også hjælpe med at løsne op for muskelspændinger og bindevæv i kroppen, hvilket kan give en større bevægelsesfrihed og følelse af lethed.

Hvis du overvejer at prøve denne form for massage, skal du søge en certificeret massør, der har erfaring med denne behandling.

Nyeste artikler

Babylegetøj: Sådan kan du stimulere dit barns udvikling

Babylegetøj: Sådan kan du stimulere dit barns udvikling

Babylegetøj er ikke kun sjovt for din lille én, men det kan også hjælpe med at stimulere deres udvikling. Hos Legekammeraten.dk finder du et stort udvalg af sjovt og lærerrigt babylegetøj Babylegetøj, der stimulerer udviklingen af børns sanser og motorik  Første...

Træpiller fyn – Gør dit hjem mere miljøvenligt og økonomisk

Træpiller fyn – Gør dit hjem mere miljøvenligt og økonomisk

Opvarmning af deres hjem i de kolde måneder er en af de største udledere af CO2, og dette problem kan mindskes ved at bruge træpiller fyn som en alternativ energikilde. Træpiller er en miljøvenlig og økonomisk løsning, der brænder rent uden at sætte skadelige stoffer...

Til de motionsglade kvinder – sådan klæder du dig på til træning

Til de motionsglade kvinder – sådan klæder du dig på til træning

Hvis du gerne vil have det bedste ud af din træning, så er det vigtigt at have det rigtige tøj på.  Selvom du ikke tror, at det har den store betydning, så kan dit træningstøj faktisk forbedre din ydeevne, når du dyrker motion. Det gør naturligvis også træningen mere...