Hvordan man kan hjælpe en person, der lider af alkoholmisbrug

Alkoholmisbrug er et alvorligt problem, der kan have konsekvenser for både den person, der drikker for meget, og for de pårørende. Alkoholisme påvirker ikke kun det fysiske helbred, men også det psykiske velbefindende. Derfor er det vigtigt at søge hjælp, hvis man selv eller en af ens nærmeste lider af alkoholmisbrug. Det kan være svært at vide, hvordan man skal hjælpe en person med et alkoholproblem. Læs derfor med her og få nogle gode råd til, hvordan du kan støtte en person med et alkoholmisbrug.

Er der tale om alkoholisme, kan du med fordel søge rådgivning, således du eller den person, du har nær, kan få bedst mulig hjælp.

Hvad er alkoholrådgivning?

Alkoholrådgivning er en form for rådgivning, der handler om alkohol. Alkoholrådgivning kan have mange forskellige former, og det er typisk noget, der foregår enten i grupper eller individuelt. Formålet med alkoholrådgivning er at hjælpe den enkelte til at komme tilbage til et normalt forbrug af alkohol, eller hvis det ikke er muligt, så hjælpe den enkelte til at finde ud af, hvordan den person kan leve med et alkoholmisbrug. Alkoholrådgivning kan være nyttigt for både den enkelte og for pårørende. Pårørende har ofte svært ved at se, at den person, de elsker, har et problem med alkoholen, og derfor kan det være godt for dem at få professionel hjælp fra en alkoholkonsulent.

Alkoholmisbrug – hvad kan man gøre?

Alkoholmisbrug er et alvorligt problem, som kan have store konsekvenser for den enkelte og for den personlige omgangskreds. Alkoholmisbrug kan føre til skilsmisse, fyring, økonomiske problemer og meget andet. Det er derfor vigtigt at søge hjælp, hvis man har mistanke om, at man selv eller en anden lider af alkoholmisbrug. Der findes flere steder, hvor man kan søge hjælp.

Hjælp til at komme ud af et alkoholmisbrug

Et alkoholmisbrug er en alvorlig sygdom, der kan have store konsekvenser. Der findes flere steder, hvor man kan søge hjælp. Man kan eksempelvis kontakte sin læge eller en psykiater. De vil kunne vurdere, om der er behov for behandling og i givet fald henvise til den rette behandling. Behandlingen af et alkoholmisbrug kan være medicinsk eller psykosocial. Medicinsk behandling indebærer typisk brug af medicin, der skal nedsætte trangen til at drikke alkohol. Psykosocial behandling indebærer samtaleterapi og gruppeterapi med andre, der også har et alkoholmisbrug. Behandlingen kan vare over flere år og kræver ofte en indsats fra både den person, der lider af alkoholmisbruget, og de pårørende.