Jørn Martin Steenhold – forskeren bag Børneliv

Børneliv er en hjemmeside, der er fyldt med forskning af Jørn Martin Steenhold. Han er uddannet børnehavepædagog og har udgivet flere forskellige bøger, der både indeholder forskning i barndommen og børns liv, men også skønlitterære fortællinger. Det er vigtigt for ham, at børn er i fokus, og derfor er hans forskning også tilgængelig på borneliv.dk.

Jørn Martin Steenhold er manden bag borneliv.dk

Jørn Martin Steenhold har forsket i børns læring og udvikling gennem leg, og det er noget, han har dedikeret meget af sin tid til. Det stammer uden tvivl fra Jørn Martin Steenholds egen opvækst, hvor en lærer introducerede ham til læsning af nogle af de helt store – fra H.C. Andersen til Jules Verne. Jørn Martin Steenhold havde dog begrænset skolegang, der delvis foregik som hjemmeundervisning. Han blev født i 1944, og blev som 9-årig adopteret af sine morforældre, som han er overbevist om reddede ham, da han gik fra utrygge til trygge rammer. Da Jørn Martin Steenhold blev introduceret til den litterære verden, blev hans interesse for naturvidenskab også vakt. Alt dette betød, at Jørn Martin Steenhold i en tidlig alder tog udgangspunkt i både dårlige og gode barndomsoplevelser. Det er hans egne oplevelser samt den viden, han fik gennem lærerne, der har næret livsinteressen for små børn og deres vilkår.

Med afsæt i sin uddannelse forsker han i børns vilkår

Jørn Martin Steenhold valgte derfor også uddannelsen som børnehavelærer/-pædagog, og fra 1974 var han tilknyttet Ikast-seminaret. Der studerede han antropologi, folkloristik og etnologi – alt sammen med et udgangspunkt i barndommen og børns drømme samt oplevelsesverden. I året 1998 grundlagde Jørn Martin Steenhold en virksomhed til rådgivning og konsulent. Det var samme år, han oprettede en analyseenhed med fremtidsforskningsinstituttet med hensigt på at formidle indsigt i børns sanser o.l. i forskellige alderstrin. Derfor har Jørn Martin Steenhold en stor baggrundsviden, når det kommer til børns udvikling gennem leg. Jørn Martin Steenhold fortsætter med at forske i børns lærings, redskaber, legetøj, måden de indsamler viden på, deres drømme og forhåbninger om fremtiden. Han oprettede borneliv.dk, en hjemmeside der sætter fokus på hans forskning, hvor han beskriver rammerne om barndomsuniverset. Det er også der, du kan lære om de fleksible mål, som Jørn Martin Steenhold opstiller for børn mellem 0 til 10 år. Der er nemlig nogle ting, som de gerne skal nå igennem deres liv, for at de bedst muligt kan udvikle sig til hele mennesker. Der er meget at lære fra Jørn Martin Steenhold, og borneliv.dk er helt sikkert et godt sted at starte, hvis du har interesse i at lære mere.