Pas godt på din hørelse: Tips til at undgå høreskader

Høreskader er en alvorlig sundhedstilstand, der kan føre til nedsat hørelse, tinnitus (pibende eller susende lyde i ørerne) og sværere høretab. Høreskader kan skyldes en række faktorer, herunder høje lyde, medicin og visse sygdomme.

Her er nogle tips til, hvordan du passer godt på dine øre for at undgå høreskader:

 • Undgå høje lyde. Høreskader kan opstå, hvis du udsættes for høje lyde i længere tid. Høje lyde kan findes i mange omgivelser, herunder koncerter, musikfestivaler, motorveje og skydevåben. Hvis du udsættes for høje lyde, skal du tage pauser regelmæssigt og holde dig væk fra kilden til de høje lyde.

 • Brug høreværn. Høreværn er den bedste måde at beskytte dine øre mod høje lyde. Høreværn kan fås i mange forskellige former og størrelser, så du kan finde det, der passer bedst til dig.

 • Vær opmærksom på tegn på høreskader. Hvis du oplever en eller flere af følgende symptomer, kan du have høreskader:

  • Nedsat hørelse

  • Tinnitus (pibende eller susende lyde i ørerne)

  • Hovedpine

  • Forvirring

  • Ubehag i ørerne

Hvis du oplever nogen af disse symptomer, skal du søge lægehjælp. Ved at søge lægehjælp i tide, kan undgå høreskader, men hvis du alligevel har problemer, kan du afhjælpe problemet med at par gode høreapparater.

Her er nogle andre tips til, hvordan du passer godt på dine øre

 • Vær forsigtig med medicin. Nogle medicin kan forårsage høreskader. Hvis du tager medicin, skal du spørge din læge, om det kan påvirke din hørelse.

 • Vær opmærksom på din familiehistorie. Hvis du har en familiehistorie med høreskader, er du i højere risiko for at få høreskader.

 • Vær opmærksom på din alder. Høretab er almindeligt hos ældre mennesker.

Ved at følge disse tips kan du hjælpe med at beskytte dine øre mod høreskader og nyde en god hørelse hele livet.

Nyeste artikler

Babylegetøj: Sådan kan du stimulere dit barns udvikling

Babylegetøj: Sådan kan du stimulere dit barns udvikling

Babylegetøj er ikke kun sjovt for din lille én, men det kan også hjælpe med at stimulere deres udvikling. Hos Legekammeraten.dk finder du et stort udvalg af sjovt og lærerrigt babylegetøj Babylegetøj, der stimulerer udviklingen af børns sanser og motorik  Første...

Træpiller fyn – Gør dit hjem mere miljøvenligt og økonomisk

Træpiller fyn – Gør dit hjem mere miljøvenligt og økonomisk

Opvarmning af deres hjem i de kolde måneder er en af de største udledere af CO2, og dette problem kan mindskes ved at bruge træpiller fyn som en alternativ energikilde. Træpiller er en miljøvenlig og økonomisk løsning, der brænder rent uden at sætte skadelige stoffer...

Til de motionsglade kvinder – sådan klæder du dig på til træning

Til de motionsglade kvinder – sådan klæder du dig på til træning

Hvis du gerne vil have det bedste ud af din træning, så er det vigtigt at have det rigtige tøj på.  Selvom du ikke tror, at det har den store betydning, så kan dit træningstøj faktisk forbedre din ydeevne, når du dyrker motion. Det gør naturligvis også træningen mere...