Skal du være mor? – Læs med her

Noget af det største i ens liv, er at få børn. Især hvis det længe er noget du og din partner, har gået og drømt om. Der er dog mange ting, man skal igennem i løbet af de 9 måneder, for man møder den lille ny. Man skal igennem scanninger, og have købt udstyr til babyen. Så her kommer lidt tips til tiden før, I skal møde den lille ny, lige fra når den kolde Eksplorationsgel bliver smurt på maven for første gang, til de sidste forberedelser inden fødslen.

Sådan foregår ultralydsscanningen

I Danmark bliver alle gravide tilbudt ultralydsscanning i uge 11-14, og igen i uge 18-20. Scanningen bliver foretaget, for at undersøge babyen for kromosomsygdomme og misdannelser, som kan have betydning for graviditeten. Ultralydsscanningen foregår ved, at der bliver smurt Eksplorationsgel på din mave, hvorefter jordemoderen bruger et lydhoved på maven. Igennem lydhovedet bliver der sendt lydbølger af høj frekvens, ind i kroppen. Når lydbølgerne støder på væv i kroppen, opstår der ekko. Ekkoet sender lydbølgerne retur til lydhovet, der er på Eksplorationsgel, hvor computeren så omdanner lydsignalerne, til det velkendte sort-hvide billede af fosteret.

Styr på det praktiske og hospitalstasken

Det kan være en god ide at have styr på alt det praktiske, inden babyen melder sin ankomst. Man skal have købt tøj, barnevogn, puslebord og mange andre ting. Det kan derfor være en god ide at lave en seddel, med det i skal have købt og gjort klar. Når tiden er ved at være der, er det også vigtigt at have hospitalstasken klar, så I er klar til, når babyen melder sin ankomst. Det er helt op til dig, hvad du har brug for at have med. Det kunne for eksempel være skiftetøj til dig og baby, toilettaske, hovedpude og snacks. Selvom ni måneder kan virke som lang tid, går det rigtig hurtigt.