Slip af med smerterne i lænden

Der kan være mange årsager til, at du får ondt i lænden. Måske har du dyrket en form for sport, løftet forkert på noget tungt, eller måske har du siddet meget i den samme stilling. Det kan være ubehageligt at have ondt i lænden, fordi det måske kan mærkes lige så snart, du bevæger dig. Det er vigtigt, at vi passer godt på vores kroppe og derfor også lænden, fordi den forhåbentlig skal holde i lang tid. Derfor vil denne guide komme med nogle råd til at komme af med smerter i lænden.

Specielle produkter til smertelindring

Der findes forskellige produkter, som man kan anvende til smertelindring, herunder også smerter i lænden. Et af produkterne kunne for eksempel være biofrost, som kan hjælpe, hvis ryggen gør ondt. Ved hjælp af biofrost køles musklerne ned, hvilket er med til at mindske hævelse og ømhed. Når musklen får mere ro på sig, vil musklerne også nemmere og hurtigere genopbygge sig selv, fordi du måske ikke er lige så spændt op, som når du har ondt.

Bevægelse holder musklerne smidige

Hvis du har ondt i ryggen, fordi du måske sidder eller ligger meget ned i løbet af en dag, kan det være en idé at få bevæget kroppen regelmæssigt. Du kan for eksempel gå en tur, løbe en tur eller lave en omgang hjemmetræning, der er med til at holde lændemusklerne i gang. Ved at træne dine muskler kan du gøre det stærkere og mere smidige, så de måske kan holde til de gøremål, du har for dig i hverdagen. Der er dog vigtigt at huske at slappe af en gang i mellem, så musklerne kan restituere, og få lov til at genopbygge sig selv. Der er dog stadig vigtigt ikke at ligge for meget ned, men eventuelt lave mindre belastende arbejde i løbet af dagen.